Kunstvakdocenten gezocht voor Generatie Mixer

Kinderen en ouderen die samen een fantasiewereld creëren en avonturen beleven. Dat is Generatie Mixer! Een kunstzinnige werkvorm die past in bijvoorbeeld het basisonderwijs, maar ook in wijk– of zorgcentra.

Voor de landelijke uitrol van dit verbindende project zijn we op zoek naar enthousiaste kunstvakdocenten en potentiële projectleiders. Heb jij zin om samen met Leyden Academy de Generatie Mixer op verschillende plekken in Nederland op te zetten? Doe mee aan onze korte training.

Training: Aan de slag met Generatie Mixer
Leyden Academy wil graag bijdragen aan het in contact brengen van jong en oud middels kunstzinnige werkvormen. Uit onderzoek is gebleken dat Generatie Mixer daar een mooie werkvorm voor biedt. We zoeken toekomstige trainers en projectleiders om – in samenwerking met Leyden Academy – een Generatie Mixer in jouw buurt of organisatie op te zetten. In de training leren we je de basisvaardigheden voor Generatie Mixer, zodat jij erna zelf aan de slag kunt met de methode. Je leert:

  • Fantasie stimuleren en talenten te ontwikkelen
  • Verbinding tussen jong en oud te bevorderen 
  • Verbeteren van mentaal welzijn en sociale vaardigheden  
  • En beleeft samen heel veel plezier

Bovendien leren we elkaar beter kennen tijdens de training. Een mooie basis voor toekomstige verdere samenwerking! We denken graag mee over hoe je Generatie Mixer in jouw buurt, school of organisatie kunt opzetten en financieren.

Voor wie is de training? 
Heb je interesse in het verbinden van jong en oud door middel van een creatieve, theatrale methode? Ben je enthousiast om – in samenwerking met Leyden Academy – een Generatie Mixer in jouw buurt of organisatie op te zetten? Ben je:

  1. Dramadocent. Ervaren of beginnende drama – of kunstvakdocent met enige affiniteit en ervaring met spel en/of theater?
  2. Basisschoolleerkracht met affiniteit met kunstonderwijs en ten minste ervaring met theater en/of spel, bijvoorbeeld als amateurspeler bij een theaterschool of vereniging, of als specialist drama?  
  3. Creatieve zzp’er, activiteitenbegeleider, maatschappelijk werker, buurtopbouwwerker (sociaal werker), medewerker van culturele instellingen, cultuurcoördinatoor binnen het basisonderwijs?

Pas je niet in een van deze drie categoriën, maar heb je wel een basis in didactische vaardigheden op het gebied van kunst- en cultuur, of ervaring met verschillende theater- of dramatechnieken, óf gewoon heel veel interesse en affiniteit met het project? Doe dan mee aan de online kennismaking op vrijdag 1 november van 14.00 – 15.00 uur. Je krijgt dan meer informatie over het project Generatie Mixer en de training. Zo kun je inschatten of dit iets voor jou is. Deze kennismaking is vrijblijvend en gratis. Meld je aan via info@leydenacademy.nl o.v.v. je naam en onderwerp ‘kennismaking Generatie Mixer’.

Praktische informatie over de training
De training heeft een studiebelasting in totaal ca. 15 uur, waarvan ca. 4 uur zelfstudie. En bestaat verder uit:

  • Vrijdag 22 november van 09.30-17.00 uur training in het Poortgebouw aan de Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden. 
  • Vrijdag 17 januari 2025 van 14.00-16.00 uur online bijeenkomst. We delen ervaringen, bieden verdieping en sparren over hoe je Generatie Mixer in jouw buurt, school of organisatie kunt opzetten en financieren.

We bieden ruimte voor maximaal 15 deelnemers en vragen een eigen bijdrage van 100,- euro excl. btw en excl. reiskosten. De training wordt deels financieel ondersteund vanuit de subsidie onderwijsinnovatie van de gemeente Leiden. Bij de kosten inbegrepen zijn: gedrukt handboek Generatie Mixer, lunch en catering tijdens de trainingsdag en overig studiemateriaal. Enige kennis van de Engelse taal is een vereiste, aangezien delen van het studiemateriaal in het Engels zijn geschreven. De training zelf is volledig in het Nederlands. 

Meld je aan voor de training via info@leydenacademy.nl. Vermeld daarbij je naam, contactgegevens en geef een korte introductie van jezelf, je achtergrond en motivatie.

Meer informatie over de Generatie Mixer
Gedurende een aantal bijeenkomsten creëren kinderen en ouderen een fantasiewereld. Bijvoorbeeld een eiland dat nooit eerder is ontdekt. Wat is er allemaal te vinden op dat eiland? Wie leven daar? Middels speloefeningen, creatieve schrijfopdrachten, het bouwen van decors, muziek en allerlei verschillende kunstvormen, komt de wereld tot leven. Iedere deelnemer wordt zijn eigen verzonnen personage. In die samenleving waar alles mogelijk is, ervaren zij de gekste avonturen.  De Generatie Mixer is gebaseerd op de dramamethode Imaginary Communities, ontwikkeld door Chol Theatre in Engeland. De werkwijze bestaat uit vijf verschillende stappen, zodat deelnemers op een veilige, activerende manier worden meegenomen in het proces van opgaan in hun verzonnen wereld. Lees meer over de Generatie Mixer. In deze video (kijktijd 3.50 minuten) krijg je een indruk van de stappen

Opgenomen tijdens de pilot op basisschool Rozengaardsweide in Hengelo, Gelderland