Kunstzinnige PAR-training

Voor de kwaliteit van het onderzoek is het steeds belangrijker dat de betreffende doelgroep actief betrokken wordt in het proces. Maar hoe doe je dat op een goede en ethische manier? En wat is de toegevoegde waarde van creatieve, kunstzinnige methoden? Je ervaart de kracht van deze bewezen succesvolle methode tijdens de kunstzinnige PAR-training die Leyden Academy in september van dit jaar geeft. Participatief werken in onderzoeken en projecten is binnen deze organisatie al jarenlang een leidend principe en er is veel ervaring vanuit de praktijk.

Kwaliteit van het onderzoek
Ben jij een (junior) onderzoeker en ben je benieuwd hoe participatief onderzoek positief bijdraagt aan de kwaliteit van de uitkomsten? Dan is deze training geschikt voor jou. De training volgt de stappen van participatief onderzoek, startend met hoe je anderen meeneemt in de benadering, het proces kunt opstarten en organiseren tot en met het genereren en samen interpreteren van bevindingen. Om van daaruit te kijken hoe dit kan leiden tot positieve impact en verandering. De training helpt je om je onderzoek met mensen vorm te geven, te organiseren en er vervolgens ook naar te handelen. Ingewikkelde issues en struikelblokken (zoals opgelegde grenzen en eisen, frustraties, weerstanden, schaarste en conflicten) worden niet onder het tapijt geveegd, maar komen uitgebreid aan de orde.

Als PAR-onderzoeker ben je van alles tegelijk; sociaal werker, creatieveling, aanjager, communicatiemedewerker en als het goed gaat, alleen nog de koffiejuffrouw. Geen enkel PAR-onderzoek is hetzelfde, dat maakt het uitdagend, soms frustrerend, maar vooral heel leuk om te doen.” – Lieke de Kock, onderzoeker en trainer

Kunstenaars in onderzoek
We zoeken grenzen op omdat we beseffen dat we juist daar nieuwe inzichten en ervaringen opdoen. Het betrekken van kunstenaars in het onderzoek kan daarbij een grote meerwaarde hebben. Hoe creativiteit bijdraagt aan de resultaten zal je zelf ervaren in deze training. In deze training worden niet alleen de mensen zelf actief betrokken in het onderzoek, maar co creëren we kennis mét elkaar. Machtsverhoudingen in het onderzoek verschuiven daarmee van de onderzoeker als expert naar een meer gelijkwaardige verhouding tussen onderzoekers en co-onderzoekers.

Resultaat, data, studiebelasting en kosten
Deze training verandert en verrijkt jouw kijk op participatief onderzoek. Ook geeft het je de handvatten om in je eigen onderzoek nieuwe methodes toe te passen waarmee je tot nog betere resultaten komt. Doe mee aan de driedaagse training in het Poortgebouw te Leiden op maandag 9 t/m woensdag 11 september 2024 van 09.30 tot 16.30 uur. Er is tevens een terugkomdag op 26 november 2024. De studiebelasting is ca. 30 uur. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. De kosten voor deelname zijn 1.850,- euro inclusief catering, tools, literatuur, video en opdrachten, en excl. 21% btw.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Lieke de Kock via e-mail.
Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Ellen Plasmeijer via e-mail.

Meer informatie? Klik hier voor de brochure of  bekijk het hieronder.