Online cursus ‘op weg naar je pensioen’

Binnenkort starten de opnames voor een nieuwe online cursus ‘Op weg naar je pensioen’.  Het doel van deze cursus is om onderwijspersoneel, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs, klaar te stomen voor hun pensioen. Niet door alleen maar te focussen op de financieel gedreven pensioensystemen, maar juist ook op hoe je je dagen zinvol(ler) kunt invullen na je vertrek van school.

De cursus wordt ontwikkeld door E-wise, gespecialiseerd in online nascholing voor professionals in onder meer het onderwijs. Marieke Leentjens, contentmanager bij E-wise legt uit: “Iedereen gaat op een andere manier op pensioen. Als je bijvoorbeeld wilt blijven werken dan kan dat tegenwoordig vaak ook. Maar als je ervoor kiest om te stoppen is het natuurlijk de vraag hoe je dagen worden ingevuld. Deze cursus biedt daar tips voor. Of je nu lesgeeft of in de administratie werkt, zingeving na je carrière is voor iedereen belangrijk. En hoe eerder je ermee begint, hoe beter!”

Binnen Leyden Academy zijn we volop bezig met  hoe je als oudere om kunt gaan met het niet meer, of op een andere manier werken en leven dan je gewend bent. Vanuit onderzoek dat we daarnaar gedaan hebben treden dr. Josanne Huijg en Miriam Verhage op als docenten in deze cursus. Belangrijke factor is uiteraard ook wat je in het dagelijkse leven hebt gedaan.

Na afloop van deze cursus hebben deelnemers:

  • Kennis over goed ouder worden
  • Kennis over de invloed van werk en pensioen op goed ouder worden
  • Inzicht in behoeften en verlangens rondom hun eigen pensionering
  • Inzicht in de ervaringen van ander onderwijspersoneel met hun pensionering
  • Handvatten om met de voorbereiding op goed ouder worden en pensioen aan de slag te gaan

Binnenkort meer over wanneer deze cursus start.

Nieuwsberichten 2024



Archief
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009