Op donderdag 27 en vrijdag 28 september 2018 vindt in het LUMC in Leiden de derde editie plaats van de Leidse Ouderengeneeskundedagen. In deze interactieve nascholing beschouwen wij de laatste ontwikkelingen vanuit zowel ziekenhuis, verpleeghuis als eerstelijn, waarbij we veel aandacht besteden aan onderwerpen waar het in de samenwerking ‘schuurt’.
Thema’s
- Visie op zorg (alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek ‘Dagelijks leven met dementie’ van Annemei The);
- Omgaan met (probleem)gedrag
- Samenwerken in de ouderenzorg in de eerstelijn
- Voeding (ondervoeding, bijvoeding, culturele dilemma’s en een prikkelende ‘mondzorg bij ouderen’-quiz)
- Mobiliteit (de nieuwe behandeling van heupfracturen, het hypokinetisch rigide syndroom, licht in het hoofd en dilemma’s rondom thrombolyse)
- Koorts (de herziene richtlijn urineweginfecties en lage luchtweginfecties)
- Kortademigheid (COPD, hartfalen en anaemie)
Namens Leyden Academy leveren Joris Slaets (ouderen en welbevinden) en Antoinette Reerink (leefplezierplan voor de zorg) bijdragen aan het programma.
Doelgroep
De Leidse Ouderengeneeskundedagen zijn bedoeld voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, klinisch geriaters, internisten, artsen in opleiding, verpleegkundig specialisten, physician assistants en ander belangstellenden. Accreditatie is toegekend door ABC1, NAPA en NIV met 6 punten per dag. Voor deelname aan het avondprogramma ontvangt u 2 punten extra; voor de voor- en natoets elk 1 punt extra. Accreditatie is aangevraagd bij de NVKG en VSR.
Partners
Afdelingen Ouderengeneeskunde en Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC, zorgorganisaties Topaz en Marente, Boerhaave Nascholing, Leyden Academy en gemeente Leiden.
Voor meer informatie en inschrijving terecht op de website van Boerhaave Nascholing of bekijk de brochure.