Kom een dag ervaren hoe het is om in een fantasiewereld te leven, en hoe je zélf met groepen fantasiewerelden tot leven kunt wekken!
In de dramamethode Imaginary Communities creëren deelnemers een gefantaseerde samenleving. Bijvoorbeeld een wereld 1000 jaar in de toekomst, of een eiland dat nooit eerder ontdekt is, waar de inwoners hun compleet eigen manier van samenleven hebben. De methode bestaat uit verschillende stappen. Deelnemers worden zo op een makkelijke manier meegenomen in het tot leven brengen van hun wereld. Ze verzinnen hun eigen unieke samenleving, de personages die daar leven en de avonturen die ze meemaken. De methode maakt gebruik van allerlei creatieve werkvormen, zoals tekenen, schrijven, muziek en theater. Zo kan ieder groepslid zijn of haar unieke talenten optimaal benutten, equal playmakers noemen we dat!
Voor wie?
De masterclass is voor creatieve professionals, docenten en (actie-)onderzoekers die geïnteresseerd zijn in deze veelzijdige, fantasievolle methode. Als professional maak je tijdens de masterclass kennis met de werkwijze en krijg je tools en strategieën aangereikt zodat je na afloop de methode Imaginary Communities zelfstandig kan toepassen.
Datum/tijd: Woensdag 10 mei, 10.00-17.00 uur
Locatie: Amphion, Hofstraat 2, Doetinchem
Kosten: €40 (inclusief lunch)
Aanmelden: langlevekunst@amphion.nl
De organisatoren
De masterclass is onderdeel van het project Generatie Mixer dat als doel heeft de methode geschikt te maken voor intergenerationele groepen. De masterclass wordt georganiseerd door de Amphion Academy, Chol Theatre en Leyden Academy.
- De Amphion Academy van Amphion Cultuurbedrijf organiseert broedplaatsen, workshops, masterclasses en trainingen voor kunstdocenten die in de Achterhoek werken.
- Chol Theatre uit Huddersfield (Engeland) heeft de dramamethode ‘Imaginary Communities’ het afgelopen decennium samen met leraren en leerlingen uit het basisonderwijs ontwikkeld.
- Leyden Academy onderzoekt de aanpak in een pilot met ouderen en leerlingen van de OBS Rozegaardsweide in Hengelo. Lees hier meer.
- Het project is mede mogelijk gemaakt door steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Jo Visser fonds.
Neem voor meer informatie of vragen contact op met Lieke de Kock.